NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 24 augustus

Flat staat op instorten In Eindhoven dreigt een appartementencomplex door brand in te storten. De pilaren zijn aangetast door de hitte en de brandweer is op afstand gaan staan. De 22 bewoners van het complex zijn geëvacueerd. Ook de bewoners van een aantal huizen in de buurt zijn weggehaald. Er zouden geen gewonden zijn.

Tunnel weer open De Velsertunnel in de A22 is weer open. De verbinding tussen IJmuiden en Beverwijk was sinds vrijdagavond voor al het verkeer gesloten. Reden van de afsluiting was een stroomstoring. Camera's om de tunnel in de gaten te houden werkten niet, net als de pompen die het regenwater moeten afvoeren.

Polen knalt Nederland voorbij Het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen is gewonnen door Polen. Nederland, dat vorig jaar winnaar was, werd tweede. Japan eindigde als derde. Er kwamen gisteravond zo'n 60.000 mensen op het festival af. Het begon pas om 22.30 uur omdat er voor het begin een hevig onweer boven Scheveningen losbarstte.

Het is vandaag zondag sportdag:

Brullende motoren in Ardennen Formule 1-coureur Nico Rosberg start vandaag in de grote prijs van België van poleposition. De Duitser wordt op de eerste rij geflankeerd door zijn Britse stalgenoot Lewis Hamilton. Het Mercedes-koppel staat eerste en tweede in de WK-stand.

Vuelta met Contador Acht aankomsten bergop, drie korte tijdritten en praktisch alle grote namen aan het vertrek. De 69ste Vuelta, die gisteren startte met een ploegentijdrit, bevat voldoende ingrediënten om tot een boeiende editie uit te groeien. Vandaag is de eerste gewone etappe.

WK Roeien op Bosbaan Op de oudste aangelegde roeibaan ter wereld beginnen zondag de WK roeien. De Bosbaan in Amsterdam is een week lang het toneel voor ruim duizend toproeiers uit meer dan zestig landen. Nederland doet mee op meer dan twintig onderdelen.

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelenboom doet verslag vanuit Erbil:

We call it a day. Vandaag 2 reportages gedraaid, morgen monteren #goodnightErbil Jan Eikelboom (@janeikelboom) 23 augustus 2014

Er trekken buien over het land, maar de zon schijnt ook geregeld. Het wordt 17 tot 19 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl