NOS NieuwsAangepast

Méér geld voor schutter Michael Brown

Nadat Michael Brown werd doodgeschoten door een politieagent in Ferguson, werd er al snel een inzamelingsactie voor zijn nabestaanden gestart. Bij wijze van steunbetuiging. Niet veel later werd er ook zo'n actie gestart voor de politieagent die schoot. En die levert nu al zo'n 50.000 dollar méér op.

De mensen die geld doneren aan politieagent Darren Wilson zijn vooral andere (voormalig) politieagenten of familieleden. "New York Police Department has your back, brother. Hang in there", schreef donateur Patricia Scannell. Geld geven via deze inzamelpagina kan niet meer: met 234.910 dollar is het doel bereikt, volgens de site. In vijf dagen doneerden bijna zesduizend mensen geld voor de schutter.

Maar de inzamelaars stoppen niet. Via een andere site kan je nog altijd geld doneren voor Wilson. Die site hebben al meer dan duizend mensen gevonden en er is al 48.611 dollar gedoneerd.

Solidariteit

Brown's teller staat inmiddels op 192.195 dollar. "Ik heb zelf niet zo veel geld, maar dit is een gebaar van solidariteit. Ik weet dat mijn geld nooit jullie zoon kan terugbrengen", schreef Caitlin Williams, die tien dollar doneerde. De pagina is nu negen dagen open en in totaal gaven bijna zevenduizend mensen geld voor de nabestaanden.

Op de websites van gofundme.com krijgt de agent misschien meer geld, maar voor Brown wordt er op tal van andere manieren aan steunbetuiging gedaan. Zo worden er 'Don't shoot'-shirts verkocht, lopen de donaties voor Feed The Students of Ferguson steeds hoger op en wordt er ook via andere pagina's geld ingezameld .

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl