NOS NieuwsAangepast

Werken in het Witte Huis: gewoon in je T-shirt?

Mikey Dickerson werkt als techexpert in het Witte Huis. Zijn vrienden vragen hem maar één ding: moet je elke dag in pak? Waarmee ze eigenlijk vragen of het daar nog steeds zo'n oubollige bedoeling is? Niet meer, laat Dickerson weten. Sinds heden mag je ook gewoon in je T-shirt naar het Witte Huis komen.

Als oppernerd van het Witte Huis hielp Dickerson onder andere met het herstel van de site waarop Amerikanen zich konden aanmelden voor Obamacare. HealthCare.gov lag er namelijk zo'n twee maanden uit.

.

Google

Het betaamt een echte nerd natuurlijk elke dag in zijn lekkerst zittende kloffie op zijn werk te verschijnen. In Silicon Valley, waar Dickerson eerder voor Google werkte, kijkt niemand daarvan op. Maar in het Witte Huis is dat niet zo passend, denken veel mensen.

Mis! Ook bij het Witte Huis zien ze in dat ze hun personeel beter op hun kwaliteit dan op kledingkeuze kunnen kiezen. En dat betekent voor Dickerson dat hij aan mag wat hij wil.

Obama

Maar tijdens een vergadering waar president Obama ook aan tafel zit, hebben de tech's van het Witte Huis zich toch maar even in pak gestoken. "Ze beginnen er nu toch redelijk officieel uit te zien, met die pakken enzo", grapt Obama. "Dat is alleen omdat jij hier nu bent, hoor", antwoordt Dickerson.

Echt in zijn nerdie t-shirt gaat Dickerson overigens nooit. "Ik draag geen pak, maar wel iets met een knoopje, printje en een boord."

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl