NOS NieuwsAangepast

Meer dan 2 ton gecrowdfund voor agent Ferguson

Gofundme.com

Darren Wilson, de agent in Ferguson die de zwarte tiener Michael Brown doodschoot, krijgt doodsbedreigingen - maar ook steeds meer steun. Vooral van de lokale bevolking. Ze zeggen over het algemeen dat hij alleen z'n werk deed en zichzelf moest verdedigen.

En ook geld is er voor Wilson ingezameld. Op een crowdfundingpagina die sinds deze week in de lucht is, is al meer dan 200.000 dollar binnengekomen. Alles wat daar binnenkomt gaat naar Wilson en z'n gezin, om ze financieel te steunen met mogelijke juridische kosten.

De pagina krijgt trouwens ook veel haatberichten.

In regard to the 'Officer Darren Wilson' campaign, donors' comments posted in violation of GoFundMe's terms have been removed. GoFundMe (@gofundme) 22 augustus 2014

Er zijn ook meerdere Facebookpagina's voor Wilson.

Bewijs

Wilson zit min of meer ondergedoken sinds zijn naam werd bekendgemaakt. Een jury is nu bewijs aan het verzamelen om te kijken of de agent vervolgd moet worden. Dat kan nog weken duren.

De Nationale Garde is intussen vertrokken uit Ferguson. Dat kan nu het voor de tweede nacht op rij relatief rustig is gebleven in de voorstad van St. Louis. Daarvoor waren iedere dag hevige rellen, nadat Brown werd doodgeschoten door de politie.

Tweederangs burgers

Veel betogers in het overwegend zwarte Ferguson vinden Wilson symbolisch voor de blanke politie, die het vooral op zwarten gemunt heeft. Ze vinden dat ze als tweederangs burgers behandeld worden.

let's stop calling it the crowd fund for darren wilson and let's call it what it is - another crowd fund for white supremacy. yung chai drinker (@Abid_ism) 22 augustus 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl