NOS NieuwsAangepast

Stiekem feestje via Secret-app

Secret: eigenlijk bedoeld om anoniem geheimen te delen met je vrienden. Maar in Amerika wordt de app nu gebruikt om feestjes te organiseren met wildvreemden. En bij Re/code wilden ze wel weten hoe dat ging.

"Secret dinner party" zag een verslaggever in de app voorbij komen. Uitnodiging alleen op aanvraag. Ze meldde zich aan en een paar dagen later kreeg ze een email met deze uitnodiging:

Een feestje met volslagen onbekenden dus. Place to be? Een onopvallend appartementencomplex in Oakland. Op de deur was een briefje geplakt: "Je weet wie je bent, welkom."

De bel doet het niet, dus de verslaggever besluit de gastheer, Kai, op te bellen. Als ze binnen is, legt hij uit waarom het leuk is om zo'n geheim feestje te organiseren. "Je hoeft je hier niet beter voor te doen dan je bent", zegt hij.

De andere feestgangers druppelden binnen en er worden behoorlijk persoonlijke onderwerpen op tafel gelegd. Liefde, ouderrelaties en eetstoornissen passeren de revue. "Nu we toch bezig zijn, ik heb nooit een band met mijn vader kunnen opbouwen," zegt Laura bijvoorbeeld. Het feit dat je de anderen niet kent, zorgt voor een open sfeer, concludeert de verslaggever.

Of de geheime feestjes, net als de app, overwaaien naar Nederland, moet nog blijken.

Pesten

Eerder was de Secret-app minder positief in het nieuws. Omdat je anoniem berichtjes kunt plaatsen, zou de app op middelbare scholen gebruikt worden om klasgenootjes te pesten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl