NOS NieuwsAangepast

Man doodgeschoten bij Ferguson

De Afro-Amerikaanse man zou volgens de politie met een mes gezwaaid hebben. Toen hij weigerde daarmee te stoppen en op de agenten afliep, besloten zij het vuur te openen. De kogels werden de man fataal. Een woedende menigte van zeker 100 mensen verzamelde zich vervolgens in de straat.

"We begrijpen allemaal wat er in Ferguson is gebeurd, maar elke agent heeft het recht op zelfverdediging'', zei een politiechef in St. Louis. Vannacht was het opnieuw onrustig in Ferguson. Er kwamen honderden mensen bijeen op de plek waar tien dagen geleden Michael Brown werd doodgeschoten. Een handvol mensen was uit op rellen. Er werd met flessen en molotovcocktails gegooid, de politie reageerde met traangas en stungranaten. Gisteren werd bekend dat de Nationale Garde naar de Amerikaanse stad is gegaan, om verdere escalatie te voorkomen.

Motormuizen helpen

In een poging de rust terug te laten keren in Ferguson, krijgt de politie steun van leden van de motorclubs Outcast MC en Dominant Breed. De bikers zijn gekleed in zwarte jassen en dragen een masker met een doodshoofd. Eng, zou je zeggen. Maar ze zien zichzelf vooral als vredebewaarders en willen door hun aanwezigheid plunderingen voorkomen. Van een officieel actieplan om de stad te beschermen, is geen sprake. "Onze verschijning schikt die relschoppers wel af", zegt één van de leden.

No one at the Ferguson Quik Trip knew what to think when 20 bikers rolled up but Outcast MC says they're here to help pic.twitter.com/5rvqPSXFWx Nigel Duara (@nigelduara) 16 augustus 2014

En dan is er nog rapper Nelly. Ook hij wil, net als de motorrijders, zijn steentje bijdragen. Gekleed in een #mikebrown-shirt, greep hij een megafoon en sprak de demonstrerende menigte toe. "We moeten beseffen dat we niet altijd maar moeten reageren. Uiteindelijk belanden onze broeders daardoor in de gevangenis", zei Nelly, overigens zonder pleister op zijn wang.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl