NOS NieuwsAangepast

Amerika bang voor 'The Purge'-bloedbad

In de film The Purge mag iedereen één dag in het jaar twaalf uur lang moorden. Zonder consequenties. Klinkt als een ouderwets goede horrorfilm, maar Amerikaanse tieners jagen al weken mensen de stuipen op het lijf door voor zo'n dag in het écht te pleiten.

Het begon met een jongen in Louisville, die opriep een purge te houden. Bewoners waren bang; op sociale media schreven veel mensen dat ze voor de zekerheid hun wapens bij zich hielden en er werd zelfs een sportwedstrijd afgelast.

De FBI en de politie waren daarom afgelopen weekend extra waakzaam. Duizenden mensen twitterden dat ze naar de politiciescanner zaten te luisteren, #LouisvillePoliceScanner werd trending topic. Uiteindelijk waren er in de stad niet meer incidenten dan normaal, maar de politie kreeg wel veel anonieme tips binnen.

Purge-hype verspreidt zich

Nu lijkt de purge-hype zich naar andere steden te verspreiden, onder meer naar Knoxville, Cincinnati en Detroit. De politie krijgt bezorgde telefoontjes binnen en heeft er - zo lijkt het - een dagtaak aan om te benadrukken dat het hoogstwaarschijnlijk om een hoax gaat.

Eerder werd #twitterpurge al gekaapt door mensen die naaktfoto's van hun exen plaatsten. Twitter heeft veel van deze 'revenge porn' verwijderd.

Voor wie de film wil zien: The Purge is te huur en het vervolg, The Purge: Anarchy, draait nog in de Nederlandse bioscopen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl