NOS NieuwsAangepast

"Als je me vindt, mag je me verkrachten!"

"Verstoppertje?" "Oké, als je me vindt mag je me verkrachten. En als je me niet vindt... dan zit ik in de gangkast." Dat stond in een boekje in de bijlage van tijdschrift Visto, een groot Italiaans roddelblad.

De laatste oplage van Visto heeft in Italië voor veel ophef gezorgd. Bij het blad, qua grootte te vergelijken met het Nederlandse roddelblad Story, zat een klein boekje met grappen over homo's. En dat is bij een groot aantal Italianen niet zo lekker gevallen. Op Change.org zijn daarom petities gestart tegen Visto.

"Walgelijk"

De hoofdredacteur van Visto, Roberto Alessi, heeft inmiddels afstand gedaan van het foute moppenboekje. Hij heeft geschokt gereageerd: "Het is walgelijk en heeft niets te maken met onze redactie", zei hij tegen La Stampa. Volgens Alessi wist de redactie niet dat je het boekje gratis bij 't tijdschrift kreeg. Hij wil dat het tijdschrift uit de winkels wordt gehaald.

Excuses of niet, Mario Mieli, een Italiaanse homovereniging, blijft het raar vinden. "De excuses zijn welkom, maar de excuses vinden we wel vreemd. Want hoe kan het dat een persoon die de leiding heeft over een weekblad, niet weet wat er bij zijn tijdschrift wordt gevoegd", zei Mario Miele-voorzitter Andrea Maccarrone vandaag.

"Kan best"

Federico Silverstri, de directeur van de uitgeverij van Visto, is zich van geen kwaad bewust. "Ik sta achter de keuze om boekjes met grappen bij Visto te voegen. Ook boeken met moppen over homo's, want homoseksualiteit is nu eenmaal niet meer taboe."

Volgens Silverstri is de homo-bijlage één van een reeks van tien moppenboekjes. "Dus ik vraag me af: waarom is er zo veel ophef over grappen over homo's, maar bijvoorbeeld niet over politie-agenten en vrouwen die vreemdgaan?"

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl