NOS NieuwsAangepast

Nooit meer de trein uit om je OV-status te checken?

Bron: ANP

Nooit meer de trein uitsprinten om te checken of je wel bent ingecheckt, een app kan ervoor zorgen. De NS test momenteel een appje waarmee je je OV-status gewoon in de trein kan controleren.

De app werkt via nfc, een techniek die in veel smartphones is ingebouwd. Je hoeft dan alleen je OV-kaart tegen je mobiel te drukken om de status na te kijken. En mocht je je medepassagiers zat zijn, kan je ook meteen upgraden naar eerste klas. Eén probleem: de meeste telefoons hebben tegenwoordig wel nfc, maar de iPhone niet.

NS-medewerkers mogen al met de app aan de slag, zegt een woordvoerder van treinvervoerder tegen Tweakers. Wanneer iedereen 'm kan gebruiken, wil de NS nog niet zeggen.

Ondertussen test de NS ook het reizen met betaalpas. Je pasje zou dan je OV-kaart kunnen vervangen. Volgens Metro krijgt ABN Amro de primeur: met die passen kunnen reizigers als eerste inchecken.

De reiskosten worden met je betaalpasje direct van je rekening afgeschreven, dus reissaldo op je kaart is niet meer nodig. Je moet alleen wel tien euro (of meer natuurlijk) op de rekening hebben.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl