NOS NieuwsAangepast

"Bankmedewerker plunderde rekening slachtoffers MH370"

Een bankmedewerker in Kuala Lumpur en haar man zijn gearresteerd omdat ze duizenden euro's zouden hebben gestolen, van de rekeningen van vier passagiers van vlucht MH370. Dat melden Maleisische media. Het toestel van Malaysia Airlines verdween op 8 maart van de radar en is nog steeds spoorloos.

Vorige maand zou omgerekend 26.000 euro van de rekeningen verdwenen zijn. Het zou gaan om rekeningen van twee Chinese en twee Maleisische slachtoffers. Voor welke bank de verdachte werkt, is niet bekendgemaakt. Wel bekend is dat de vrouw al tien jaar bij de bank werkt en geen strafblad heeft.

Volgens de Maleise krant The Star werden de twee gisteren gearresteerd en blijven ze in ieder geval tot zondag op het politiebureau. De politie moet de beveiligingsbeelden uit de bank nog doornemen. "Dat kan wel even duren", zei hoofdinspecteur Izany Abdul Ghani.

Gepind

Daarnaast zoekt de politie ook nog een Pakistaan die bij de zaak betrokken zou zijn, omdat hij een deel van het geld zou hebben ontvangen.

De politie zegt dat de verdachten het gestolen geld op een aparte rekening zetten, en daar sinds 18 juli dagelijks geld van opnamen, tot de rekening leeg was. "We willen ook weten wie die rekening geopend heeft."

Onderzoek zeebodem

Vlucht MH370 was met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, maar veranderde van koers toen het van de radar verdween.

Het Nederlandse bedrijf Fugro gaat de zeebodem onderzoeken in het gebied waar de Boeing 777 mogelijk is neergestort. Fugro gaat met twee schepen zoeken in een gebied van zo'n 60.000 vierkante kilometer. De Australische vice-premier Truss is voorzichtig optimistisch dat het vermiste toestel daar ergens op de bodem van de Indische Oceaan ligt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl