NOS NieuwsAangepast

Afrikaanse sporters geweerd om ebola

Zaterdag beginnen de de Olympische Spelen voor de jeugd in Nanjing, China. Maar sinds gisteren doen er drie jonge Afrikaanse atleten minder mee. Ze mogen het land niet in. Volgens het Olympisch Comité is de kans op besmetting met het ebola virus te groot.

Het gaat om twee vechtsporters en een zwemmer, die alle drie uit een gebied komen waar ebola heerst. In een statement van het Olympische Comité staat dat de beslissing is gemaakt "met betrekking tot het waarborgen van de veiligheid van alle deelnemers". Het IOC benadrukt dat de kans op besmetting wel heel erg klein is, maar dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen.

Medisch onderzoek

Ook heeft het comité aangegeven dat alle sporters uit West-Afrika, die wel mee mogen doen, regelmatig medisch worden onderzocht.

Eerder werd al bekend dat Sierra Leona (met 10 atleten) en Nigeria (met 12 atleten) zich hadden teruggetrokken van de Jeugd Olympische Spelen. Ze zeggen zelf dat ze deze beslissing hebben genomen onder druk van China. In allebei de landen zijn veel mensen getroffen door het virus.

Jeugd Olympische Spelen

Het worden de tweede Olympische Zomerspelen voor de jeugd. Toptalenten tussen de 15 en 18 jaar kunnen aan de Spelen meedoen. Het Nederlandse Olympische Team bestaat uit 41 jongeren, die uitkomen in dertien verschillende sporten.

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl