NOS NieuwsAangepast

Twitter past beleid aan na dood Williams

De dochter van Robin Williams kreeg na de zelfmoord van haar vader een hoop steun via Twitter. Maar er waren ook mensen die haar lastigvielen. Reden voor Zelda Williams zich even terug te trekken van social media. Reden voor Twitter om de regels aan te scherpen, schrijft de Washington Post.

Het ging van kwaad tot erger. Twitteraars gaven de 25-jarige Zelda de schuld van de dood van haar vader. Ze stuurden zelfs foto's van hem met blauwe plekken in zijn nek. "Gemeen en helemaal niet nodig", vindt ze. Haar verhaal over de dood van haar vader is te lezen op haar Tumblr-account.

Stapje terug

Gisteren besloot ze voorlopig te stoppen met Twitter, Tumblr en Instagram.

I'm sorry. I should've risen above. Deleting this from my devices for a good long time, maybe forever. Time will tell. Goodbye. ? Zelda Williams (@zeldawilliams) 13 augustus 2014

Eerder vroeg ze haar volgers twee Twitter-accounts te reporten.

Twitter verwijderde de accounts en gaat het beleid updaten. "Wij tolereren dit soort misbruik van Twitter niet", zegt Del Harvey, vice-president van Twitter. Ze gaan onder andere de ondersteuning van familieleden van overleden gebruikers verbeteren.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl