NOS NieuwsAangepast

Nieuwe videoclip Michael Jackson debuteert op @MichaelJackson

Een nieuw technologisch hoogstandje van Michael Jackson. Vannacht maakte de videoclip van zijn nummer A Place With No Name z'n debuut op Twitter. Het is een van de eerste keren dat een clip ín Twitter te zien is, en waarschijnlijk de eerste keer dat een videoclip op deze manier in première gaat.

De clip werd om 04.00 uur Nederlandse tijd verstuurd vanaf het officiële Michael Jackson-account @MichaelJackson. Dit is 'm:

It's time! The first ever premiere of "A Place With No Name" right now on Twitter #MJXSCAPE https://t.co/rRA0KJEBpg Michael Jackson (@michaeljackson) 14 augustus 2014

Debuut

Voor dit exclusieve Twitterdebuut werkten platenmaatschappij Epic Records en de erven van Jackson samen met Twitter. Die zorgde ervoor dat de video direct in een tweet geplakt werd, net als een foto. Twitter wil ervoor zorgen dat straks iedereen video's in z'n timeline kan delen.

Het Amerikaanse tv-programma So You Think You Can Dance gaf gisteravond alvast een voorproefje, maar daarna ging het pas echt los. Tegelijkertijd met het Twitterdebuut was de clip namelijk te zien op een megascherm op Times Square. Het was toen 22.00 uur in New York.

Het nummer staat op het in mei verschenen postume album Xscape. Jackson nam A Place With No Name op in 1998, als remake van de hit A Horse With No Name van de band America.

Stijl

Regisseur Samuel Bayer maakte de videoclip. Hij werkte eerder aan video's van onder meer Nirvana en de Rolling Stones. Voor A Place With No Name volgde hij Jacksons typische videoclipstijl, waarin doorgaans het verhaal van het nummer verteld wordt. Er zitten ook stukjes achter-de-schermen in van de opnames van In The Closet uit 1992.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl