NOS NieuwsAangepast

Tent omver geblazen op Pukkelpop

Twee dagen voor het begin is op het Belgische festival Pukkelpop een tent omver geblazen door het slechte weer. Volgens Pukkelpop zijn er geen gewonden gevallen.

Windschade aan de Clubtent. Meer informatie volgt via de officiële kanalen. Pukkelpop (@pukkelpop) 12 augustus 2014

Organisator Chokri Mahassine was compleet verrast door het incident: "Het KMI heeft de organisatie bevestigd dat er blijkbaar geen andere verklaring kan zijn dan een zeer lokale valwind en dat dit ook niet te voorspellen was."

Pukkelpop gaat wel gewoon door: "Meer dan 70.000 mensen rekenen op ons, drie dagen lang", zegt Mahassine. "Maar de veiligheid gaat voor."

Door mensen op het terrein zijn foto's en filmpjes gemaakt van het incident:

Tent at @pukkelpop collapsed.. Hope no one's hurt. #pkp14 Photo by @tomwynants pic.twitter.com/lbTNPZH1Gg Simon Iven (@simoniven) 12 augustus 2014

Schade aan CLUBtent op @pukkelpop is aanzienlijk. pic.twitter.com/5zpY3ddgXU Radio 2 Limburg (@Radio2Limburg) 12 augustus 2014

.

Slecht weer verwacht

Tijdens deze Pukkelpop wordt het weer waarschijnlijk ook slecht, met kans op regen en onweer. Het festival gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd en de brandweer gaat bekijken of er voldoende maatregelen zijn genomen.

In augustus 2011 kwamen tijdens Pukkelpop vijf mensen om het leven en raakten ongeveer 140 festivalgangers gewond door noodweer op het festival.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl