NOS NieuwsAangepast

Plunderingen na dood 18-jarige jongen

In St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri is vannacht een stille tocht voor de 18-jarige Michael Brown compleet uit de hand gelopen. Er zijn auto's gesloopt, bushokjes vernield en winkels geplunderd. De inwoners zijn woedend, omdat Michael zaterdag werd doodgeschoten door een agent. De jongen was ongewapend en is neergeschoten vanwege zijn donkere huidskleur, zeggen ze.

.

"Don't shoot"

Eerder in het weekend gingen honderden mensen de straat op om te protesteren tegen de politie. "Don't shoot" schreeuwden ze, omdat Michael volgens hen uit het niets werd neergeschoten.

.

Trayvon Martin

De dood van Michael Brown werd onmiddellijk vergeleken met die van de zwarte Trayvon Martin in 2012. Hij werd toen doodgeschoten door de burgerwacht George Zimmerman. Die schietpartij veroorzaakte ook veel ophef, omdat veel mensen dachten dat Zimmerman Martin neerschoot vanwege zijn huidskleur. Zimmerman werd uiteindelijk vrijgesproken.

.

FBI

"We zijn woedend. Er is weer een jongen met een donkere huidskleur gedood door iemand die de wet moet handhaven", zegt een burgerrechtenactivist van de NAACP nu. Die organisatie wil dat de FBI de zaak gaat onderzoeken.

Nu onderzoekt de politie in St. Louis zelf nog wat er zaterdag precies is gebeurd.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl