NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 4 augustus

Bloemen op Schiphol verplaatst

Op Schiphol is de bloemenzee voor slachtoffers van rampvlucht MH17 verplaatst. De bloemen, knuffels en kaartjes zijn verhuisd naar een plek 250 meter verderop. De bloemenzee lag eerst voor vertrekhal 3, maar daar ontstond ruimtegebrek. Het verhuizen van alle spullen was een enorme klus, waar tientallen mensen aan meewerkten. Volgens Schiphol blijft de nieuwe gedenkplek langer beschikbaar. En op die locatie kunnen bezoekers ook het condoleanceregister tekenen.

Israël: staakt-het-vuren

Israël legt vanaf negen uur vanochtend de wapens neer in een groot deel van de Gazastrook. Het gaat om een eenzijdig staakt-het-vuren, behalve bij de grens met Egypte waar Israël smokkeltunnels blijft opsporen. Het bestand duurt zeven uur, zodat er hulpgoederen de Gazastrook in kunnen. Ook keren veel Palestijnen terug naar hun huizen, waar vaak niets meer van over is. Er is geen water, de riolering werkt niet naar behoren en er is weinig tot geen elektriciteit. Daardoor kunnen er ziektes als tyfus en cholera uitbreken, zegt de VN.

5 miljard redt Portugese bank

Bijna 5 miljard euro moet het kosten: de redding van de grootste bank van Portugal. Volgens de directeur van de Portugese centrale bank is dat hoognodig, omdat anders de rest van het financiële systeem in het land besmet raakt. De miljarden om de bank te redden komen uit een Europees fonds om financiële instellingen in moeilijkheden te ondersteunen, zegt de directeur. Dat fonds is opgericht tijdens de eurocrisis.

Start proces moord Wiels

Op Curaçao begint vandaag het proces tegen de vier mannen die worden verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels. Wiels, een populaire politicus, was de leider van de grootste partij op Curaçao, Pueblo Soberano. Hij werd vorig jaar mei doodgeschoten op het strand Marie Pampoen bij Willemstad.

Volg correspondent Gert-Jan Dennekamp en cameraman Eric Feijten die in Oost-Oekraïne het laatste nieuws volgen over de rampvlucht MH17.

Het is een beetje wisselvallig vandaag. Eerst is er een mix van wolken en verspreid over het land een enkele bui met kans op onweer. Later breekt steeds vaker de zon door. Het wordt vanmiddag 23 graden.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl