NOS NieuwsAangepast

Flappy Bird is terug (een beetje)

Het nieuwe logo van Flappy Bird - Amazon

Goed nieuws voor Flappy Bird-fans: het frustrerende, maar zeer populaire spelletje is weer terug. De game is nu te krijgen onder de titel Flappy Birds Family, juich alleen niet te vroeg. Het gratis spel is alleen te downloaden in de Appstore van internetwinkel Amazon. Dat betekent dat je het spel alleen op Amazon-apparaten kan spelen en niet op je Android- of iOS-smartphone.

De nieuwe versie van Flappy Bird is volgens Amazon nog steeds erg moeilijk, maar wel uitgebreider. Er zijn nu nieuwe obstakels toegevoegd en spelers kunnen het tegen elkaar opnemen. De opzet is hetzelfde gebleven: stuur het vogeltje langs obstakels door op je scherm (of nu: controller) te tikken.

Hoe zat het ook alweer?

Toen Flappy Bird in januari een onverwachte hit werd, besloot Nguyen het spel offline te halen, tot grote frustratie van (verslaafde) fans; hij was bang dat mensen aan het spelletje verslaafd raakten en vond alle media-aandacht maar niets. Hij zou toen ongeveer 50.000 dollar per dag aan de game verdienen.

Terugkeer naar mobiel?

Mensen die op een nieuwe Flappy Bird voor hun mobiel hoopten, hebben (voorlopig) pech. Of het spel überhaupt weer naar Android en iOS komt, is niet duidelijk. Flappy Bird-bedenker Dong Nguyen houdt zich stil.

In maart, na het offline halen van de game, zei Nguyen op Twitter nog wel dat het spel terug zou komen naar (Apples) App Store.

@painfullpacman Yes. But not soon. Dong Nguyen (@dongatory) 19 maart 2014

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl