NOS NieuwsAangepast

Ontslagen door homofobie. O nee, homofonie

Een Amerikaanse docent schreef een - in zijn ogen - onschuldige blog over homofonie, maar moest het met zijn baan bekopen. Met homofobie willen ze op een taalschool in Utah namelijk niet geassocieerd worden.

Homofobie?

Red en read, ant en aunt, see en sea. Het zijn allemaal Engelse woorden die qua uitspraak hetzelfde zijn. We noemen ze daarom 'homofoon'. Homo staat voor gelijk, foon staat voor uitspraak. Helemaal geen gek woord dus

WikiMedia

Maar daar dacht de directeur van de Noman Global Language School anders over. Hij moest alleen wel eerst even opzoeken wat homofonie nou ook alweer betekende.

"I can't trust you"

De docent die de blog schreef vond het belangrijk om zijn - doorgaans internationale - studenten wat te leren over homofonie. Want, als je een nieuwe taal leert, is het handig om te begrijpen dat twee dezelfde woorden soms iets anders kunnen betekenen, zo redeneerde de docent.

Maar deze educatieve boodschap werd door de directeur niet begrepen: "Dit soort moeilijke dingen leren wij onze studenten niet. Het woord roept veel te veel verwarring op, ik vind het super ongepast", aldus de directeur.

Dakloos

De ontslagen docent schreef een nieuwe blog over zijn ontslag, dat al snel door Amerikaanse media werd opgepikt. Door zijn ontslag is de man nu dakloos, werkloos en zonder zorgverzekering, schrijft de Amerikaanse website Newsweek.

Het is niet de eerste keer dat de docent om een dubieuze reden is ontslagen, vertelt hij tegen Newsweek: "Ik heb ook gewerkt voor een radiostation, waar ik ben ontslagen omdat ik een strikje in plaats van een stropdas om had. De manager vond dat maar opstandig".

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl