NOS NieuwsAangepast

Crimineel en mediageil = geen goeie combi?

Still uit het interview dat Gómez gaf aan Channel 4 News - YouTube

Niet zo'n handige combi: gezocht crimineel zijn én graag in de spotlights staan. Maar drugsbaas Servando Gómez gaat het goed af. Hij duikt op in YouTube-filmpjes, talkshows en op social media, maar toch krijgt de politie 'm maar niet te pakken. Na zijn laatste filmpje zien ze misschien toch een kans om hem in de boeien te slaan.

.

In dat filmpje zie je namelijk 'La Tuta', zoals Gómez bekendstaat, gezellig een biertje drinken met Rodrigo Vallejo, de zoon van voormalig gouverneur van de staat Michoacán. Die politicus trad in juni af, omdat er een foto in de kranten verscheen waar zijn Rodrigo en La Tuta samen opstonden.

De video is reden voor de Mexicaanse autoriteiten om opnieuw de jacht te openen op de drugsbaas. De video wordt onderzocht en Rodrigo Vallejo wordt verhoord, meldt The New York Times.

Gedwongen

De Vallejo's zijn niet zo blij met de ophef: in geen geval willen ze in verband worden gebracht met de leider de gewelddadigste bende van Michoacán. Op Facebook reageerde Rodrigo dat hij niet vrijwillig op 't terras zat: hij zou gegijzeld zijn en ze zouden hem hebben gedwongen om een 'gezellig' gesprekje te voeren.

Zijn vader liet via Twitter weten vierkant achter zijn zoon te staan:

Comparto la publicación hecha por mi hijo Rodrigo Vallejo. pic.twitter.com/X7WSulbf6I ? Fausto Vallejo F (@faustovallejof) 30 juli 2014

Vooralsnog loopt de drugsleider dus vrij rond en laat 'ie zich doodleuk interviewen. Dat Gómez nog steeds niet opgepakt is, is opvallend. Veel mensen denken dan ook dat sommige lokale autoriteiten hem juist in bescherming nemen.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl