NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 1 augustus

Israël en Hamas leggen de wapens neer Om 07.00 uur is een humanitair bestand ingegaan tussen Israël en Hamas. Beide partijen leggen de wapens neer, zodat hulporganisaties voedsel en medicijnen naar Gaza kunnen brengen. Dat hebben de Verenigde Naties en Amerika samen bekendgemaakt. Het bestand duurt drie dagen. En in de tussentijd wordt er onderhandeld over een écht staak-het-vuren.

Varkens mogen blijven leven Goed nieuws voor 97 varkensboeren: hun dieren mogen blijven leven. De Voedsel- en Warenautoriteit blokkeerde de varkensbedrijven omdat er mogelijk verboden middelen in het varkensvoer zouden zitten. Maar bij onderzoek is er niks verkeerds gevonden. Eerder werden ruim 2400 kalveren van Gelderse bedrijven wel gedood, omdat die verkeerd voer hadden gegeten.

Doden bij gasexplosies Taiwan Bij gasexplosies in de Taiwanese stad Kaohsiung zijn zeker 24 doden gevallen, zeker 270 mensen raakten gewond. Dat melden Taiwanese hulpdiensten. De explosies zouden veroorzaakt zijn door breuken in een gasleiding. Onder de slachtoffers zijn ook vijf brandweermannen, die een melding van gaslucht onderzochten.

Verkenners weer naar rampplek Een deel van het team in Oekraïne gaat vanmorgen opnieuw proberen de rampplek te bereiken. Gisteren kon een ploegje verkenners voor het eerst de plek bekijken. Als het gebied bereikbaar blijft, verwacht de leider van de Nederlandse marechaussees dat zondag de volledige ploeg aan het werk kan.

Volg correspondent Gert-Jan Dennekamp en cameraman Eric Feijten die meegaan:

Alle Nederlandse experts en marechaussee vertrekken met Australische collega's uit Donetsk. Gaan nu via omweg naar de rampplek #MH17. Gert-Jan Dennekamp (@gjdennekamp) 1 augustus 2014

Regelmatig zon en 23 tot 27 graden. Tegen de avond in Limburg kans op een stevige bui. In het weekend kans op regen, en zondag wordt het ook minder warm.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl