NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 31 juli

Weer bloedige dag in Gaza Gisteravond was er een granaataanval op de belangrijkste markt in Gaza-Stad, die vijftien levens eiste. En er werd ook een VN-school aangevallen waar veel vluchtelingen zaten. VN-chef Ban Ki-Moon is woedend. Sinds de strijd drie weken geleden weer oplaaide, zijn bijna 1400 inwoners van Gaza omgekomen. Vooral burgers. Aan Israëlische kant vielen 59 doden, vooral militairen.

OVSE-team weer onderweg Zou het vandaag eindelijk lukken om de rampplek van vlucht MH17 te bereiken? Een team van de OVSE is weer vertrokken uit Donetsk. Zij gaan kijken of het nu wel mogelijk is om de plek te onderzoeken. De afgelopen dagen probeerden Nederlandse onderzoekers en marechaussees de rampplek te bereiken, maar dat mislukte telkens vanwege de onveilige situatie op de weg ernaartoe.

Republikeinen: zaak tegen Obama President Obama wordt voor de rechter gesleept door het Huis van Afgevaardigden, zeg maar de Tweede Kamer van Amerika. Obama zou de zorgverzekeringswet, ObamaCare, hebben veranderd zonder tussenkomst van het Congres. En dat is machtsmisbruik, zeggen de Republikeinen die 'voor' de rechtszaak stemden. Volgens Democraten spelen de Republikeinen een spelletje.

Aanhoudingen bij de Kuip In en buiten de Kuip was het onrustig gisteravond. De politie pakte acht supporters op. De ME voerde een charge uit waarbij rake klappen vielen. De supporters zijn terug naar binnen gedreven. Feyenoord speelde tegen de Turkse club Besiktas in de voorronde van de Champions League. Het werd 1-2. Waarschijnlijk werd het onrustig doordat Turkse supporters in Feyenoordvakken zaten.

UberPOP mag niet, maar het kan wel, nauwelijks brood meer in kapotgeschoten Gaza en rijden in een auto zonder rijbewijs:

.

Nederlandse Turken kiezen Turkse president Turken in Nederland kunnen vanaf vandaag stemmen voor een nieuwe president in Turkije. Het is voor het eerst dat stemgerechtigde Turken die in het buitenland wonen mee kunnne doen aan de verkiezingen. In ons land gaat het om 240.000 mensen.

Pride Walk in Amsterdam Straks om 17.00 uur is in Amsterdam de Pride Walk. Naar schatting van de organisatoren lopen er zo'n 800 mensen mee om aandacht te vragen voor mensenrechten wereldwijd en die van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders in het bijzonder.

Boyhood in première Vandaag gaat de film Boyhood in premiere in Nederland. Een film die in 12 jaar tijd is opgenomen. Een jongen speelt de hoofdrol. Hij was 6 toen de opnames begonnen en inmiddels dus 18 jaar.

Komt het onderzoek vandaag een stapje dichterbij?

Our convoy of monitors, experts is on the move outside of Donetsk. Today marks 2 weeks since the tragic #MH17 disaster. ??? ???? ? ??????? (@OSCE_SMM) 31 juli 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl