NOS NieuwsAangepast

Coach: "Publiek kijkt alleen nog maar naar volleybalbeauty"

Mooie meisjes en sport: een gouden combinatie voor hits op social media. Nu we de Belgische Axelle alweer vergeten zijn, duikt de 17-jarige volleybalster Sabina Altynbekova uit Kazachstan op. Ook zij krijgt veel bewonderende reacties, maar haar coach is er minder blij mee. Het leidt af van het spel, vindt hij.

Fans

Tik - of copypaste - haar naam in bij Facebook en je krijgt tientallen hits. Niet omdat er nou zoveel mensen Sabina Altynbekova heten, maar vooral omdat er zoveel fanpagina's zijn opgericht. Hierop worden foto's van haar verzameld, anime-plaatjes gemaakt en filmpjes gedeeld.

Het begon allemaal tijdens een toernooi in Taiwan. De beelden van de wedstrijd die online stonden, werden opgepikt door Aziatische fans. Niet veel later was ze wereldberoemd. Honderdduizenden mensen keken naar video's op Youtube: beelden van haar warming-up, maar ook filmpjes waarin ze gewoon een beetje voor zich uit staat te kijken.

Inmiddels staat ook YouTube vol met eindeloze filmpjes waarin allerlei foto's van de volleybalster voorbijkomen. Sommige zijn bijna een kwartier lang.

Altynbekova Sabina. The most famous volleyball player, like ever? The power of the internet. pic.twitter.com/FnUEOd6nDG ? Alia. (@aliasamsudin) 24 juli 2014

Niet leuk

"Ik kan zo niet werken", zegt haar coach volgens de Huffington Post. "Sabina is alleen maar een afleiding en daardoor gedraagt het publiek zich alsof het spel maar om één iemand draait", mokt hij.

De 17-jarige schone is er zelf ook niet zo blij mee: "Ik wil bekend worden om mijn volleybalkwaliteiten, niet om mijn uiterlijk".

Of haar uiterlijk echt afleidt van het spel, kun je na dit filmpje zelf beoordelen.

.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl