NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 30 juli

Uber zet ook particulieren in Taxi-app Uber heeft iets nieuws bedacht. Tot nu toe maakten ze gebruik van professionele taxichauffeurs die extra goedkoop ritjes maakten. Vanaf vandaag gaan ze in Amsterdam particulieren inzetten, die hun eigen auto als taxi gebruiken. Er is alleen een probleem: volgens de wet mag je helemaal geen taxi-chauffeur zijn zonder diploma. Uber denkt dat de wet ervoor aangepast wordt.

Meer duidelijkheid over veilig vliegen Na de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne is voor de luchtvaartsector één ding duidelijk: informatie over veiligheid van het luchtruim moet beter worden gedeeld. Nu weet niet iedere maatschappij waar en wanneer het veilig is om te vliegen. Een speciale commissie van de Verenigde Naties gaat nu bekijken hoe informatie beter kan worden verspreid.

Doden bij aanval op school Gaza Israël heeft vannacht opnieuw de Gazastrook gebombardeerd. Volgens de VN is ook een school met Palestijnse vluchtelingen geraakt en zijn er zeker dertien doden. Ook bij andere aanvallen op de Gazastrook zijn vannacht doden gevallen, maar minder dan gisteren. Toen kwamen meer dan honderd Palestijnen om. Vannacht werden vanuit Gaza ook weer raketten op Israël afgevuurd, maar die maakten geen slachtoffers.

Het is oorlog op de plek waar MH17 neerstortte, mountainbikers opgeschrikt door staaldraad en alcoholvrij bier: hier populair, in België niet:

.

Experts doen nieuwe poging in Oekraïne Nederlandse experts in Oekraïne gaan vandaag opnieuw proberen om het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines te bereiken. Missieleider Aalbersberg heeft goede hoop dat het deze keer gaat lukken. Gisteren zijn er verkenners naar het rampgebied gegaan om de situatie te bekijken. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de strijdende partijen en met de OVSE om een veilige doorgang vandaag mogelijk te maken.

Jacksons leggen bloemen in Amsterdam De Jacksons komen vandaaag naar Amsterdam. De broers van Michael Jackson gaan bloemen leggen bij het tijdelijke Michael Jackson Memorial Billboard op de Zuidas. Meer daarover later in onze uitzendingen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl