NOS NieuwsAangepast

Bootpech op volle zee: verschrikkelijk en geweldig

.

Het is een topattractie in Boston, walvissen kijken op volle zee. Deze passagiers kregen meer dan waar voor hun geld. Tegen wil en dank werd hun rondvaart vijf keer langer dan gepland en moesten ze de nacht doorbrengen op volle zee.

De schroef van de rondvaartboot raakte op de terugweg verstrikt in een 17 centimeter dikke lijn, waar een visfuik aan vast zat. Duikers werden opgeroepen om de boot te bevrijden, maar die waren er niet voor het donker werd. De boot, inclusief 157 passagiers, moest dus wachten op redding. Boten van de kustwacht waren wel in de buurt.

Zonsopgang

"We zijn uit Michigan gekomen om de zee te zien, maar dit is meer dan waar we op hadden gehoopt. Ik ben de hele tijd zeeziek geweest." Deze passagier vond het een onaangename verrassing, maar de meeste andere passagiers hadden hele andere verhalen. "Het was geweldig!" zei een andere vrouw tegen ABC News toen ze na 15 uur van boord stapte: "We hebben walvissen gezien, een geweldige zonsondergang EN zonsopgang."

De volgende ochtend konden duikers de schroef vrij maken. Daarna kon de boot op eigen kracht terugvaren naar Boston. Een vader en zoon stapten met een sterk verhaal van boord: "Het was een avontuur!"

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl