NOS NieuwsAangepast

Facebook: Gij zult Messenger gebruiken

In de loop van deze week is 'ie niet langer beschikbaar: de chatfunctie in de app van Facebook. Om een chatbericht te versturen ben je voortaan aangewezen op Messenger, een app van Facebook die je apart moet downloaden.

Spammen

Al sinds 2013 is Facebook je aan het spammen om de aparte Messenger-app te downloaden. Het was zelfs even zo dat wanneer je de app had gedownload, iedereen in je Facebooklijst hierover een berichtje kreeg.

Maar nu is 't niet meer een kwestie van een pop-up wegklikken. Als je wil blijven chatten, moet je de app downloaden. Of je daar nu zin in hebt of niet.

Wat gaat er veranderen?

Als je de Messenger-app al hebt geïnstalleerd, verandert er niks. Alleen het chaticoontje onder in je scherm verdwijnt. Als je straks een chatbericht ontvangt, word je automatisch doorgestuurd naar de app of naar de App store.

Facebook wil met de app meer de "mobile to mobile experience" onder de aandacht brengen, vertellen ze tegen Techcrunch. Ook willen ze graag dat chatten "alive and fun" wordt voor de gebruiker. Het lijkt er daarmee op dat het bedrijf de concurrentie wil aangaan met WhatsApp.

Facebook

"Door Messenger als losse app neer te zetten hoopt Facebook beter te kunnen concurreren met andere messaging-apps. In Nederland zou je WhatsApp als grootste concurrent kunnen zien, echter: WhatsApp is zoals je weet eigendom van Facebook"@rachidfinge

Het grote verschil tussen Messenger en WhatsApp is dat je Messenger ook kunt downloaden op de iPad, terwijl WhatsApp alleen beschikbaar is op mobiele telefoons.

Snellere reactie

Volgens Facebook reageren gebruikers van de losse app zo'n 20 procent sneller op berichten, dan gebruikers die chatten in de Facebook-app.

En voor wie hem nog niet heeft gehad: deze week kan je een mailtje van Facebook verwachten waarin staat dat de app straks meer betrouwbaar is voor je alledaagse berichten. Daarnaast blijven de foto's, stickers en groepsgesprekken in Messenger hetzelfde.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl