NOS NieuwsAangepast

Ouders Kris Kremers zelf op onderzoek in Panama

De ouders van de overleden Kris Kremers gaan deze week opnieuw naar Panama om erachter te komen wat er met hun dochter en haar vriendin Lisanne Froon is gebeurd. In april verdwenen de twee in de jungle van Panama. Alleen lichaamsdelen en persoonlijke bezittingen van de meiden werden teruggevonden.

De ouders van Kris gaan met behulp van tolken en gidsen hun eigen onderzoek doen, zei hun woordvoerder tegen RTV Utrecht: "De autoreiten gaan op zoek naar stoffelijke resten; de ouders gaan op andere locaties op zoek naar mogelijke oorzaken".

ANP

Pad

Zo gaan de ouders het pad lopen dat Kris en Lisanne waarschijnlijk gelopen hebben, om te kijken of ze extra informatie kunnen vinden. Dat is nog niet eerder gedaan omdat nog niet duidelijk was welk pad in Boquete ze gelopen hadden.

Autoriteiten in Panama werken nog aan een officieel onderzoek. Twee leden van het Panamese onderzoeksteam zijn daarvoor in Nederland geweest om informatie uit te wisselen met de Nederlandse politie en het Nederlands Forensisch Instituut.

Telefoon

De vader van Kris zei eerder al in EenVandaag dat 'ie betwijfelt of de twee vriendinnen zijn verdwaald. In de rugzak die in een rivier is gevonden, zaten een telefoon en een camera waar nog gegevens uitgehaald konden worden. "De telefoon is gebruikt na de verdwijning."

Hij kan vanwege het onderzoek niet zeggen hoe lang dat na de verdwijning is geweest. "Maar het levert voor ons weer zoveel vragen op dat we zeggen: dit is niet logisch," zegt de vader van Kris.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl