NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 29 juli

Gazastrook zwaar gebombardeerd Israël heeft vannacht zware aanvallen uitgevoerd op Gaza. Volgens de Palestijnen zijn er 16 doden en tientallen gewonden gevallen. Bij de aanvallen zette Israël ook gevechtsvliegtuigen in. Het huis van de leider van Hamas werd geraakt, maar er zou niemand binnen zijn geweest. Ook een radio- en tv-station van Hamas werd onder vuur genomen. Vanuit Gaza werden ook raketten op Israël afgevuurd. In het zuiden van Israël en in Tel Aviv ging het luchtalarm af.

Excuses Knevel voor vraag aan nabestaande MH17 EO-presentator Andries Knevel heeft zijn excuses aangeboden voor een vraag die hij gisteravond stelde aan een nabestaande van de vliegramp. Knevel schreef op Twitter dat de vraag hem zeer spijt. Over welke vraag het precies ging stond er niet, maar waarschijnlijk ging het om de vraag of ze er wel eens aan dachten hoe hun broer er aan toe zou zijn na een val van 10 km hoogte.

Sterling moet LA Clippers verkopen Basketbalclub LA Clippers kan worden verkocht. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Californië bepaald. Oud-Microsoft-topman Steve Ballmer wil 2 miljard dollar betalen voor de club. Voormalig eigenaar Donald Sterling ging eerst akkoord met de verkoop, maar veranderde op het laatste moment van gedachten. En dus kwam er een rechtszaak. De steenrijke Sterling kwam in april in opspraak omdat 'ie racistische uitspraken deed.

GoGotours haalt reisleiding van Kos af omdat ze worden bedreigd door café-eigenaren, en waarom je twee keer moet nadenken bij 'vermissing'-posts op internet:

.

Experts proberen weer naar rampgebied te gaan Nederlandse en Australische experts in Oekraïne gaan vandaag opnieuw proberen het gebied te bereiken waar vlucht MH17 neerstortte. De afgelopen dagen gingen ze twee keer op weg, maar moesten ze omdraaien omdat er in het gebied zwaar werd gevochten tussen het Oekraïense leger en pro-Russische rebellen. Een flinke teleurstelling voor de Nederlandse deskundigen, want ze willen zo snel mogelijk op zoek naar stoffelijke overschotten en bezittingen van de slachtoffers van de vliegramp.

Sancties tegen Rusland Ondertussen gaan Europa en Amerika nieuwe en zwaardere sancties opleggen aan Rusland. Details volgen waarschijnlijk later vandaag. Met de sancties willen Europa en Amerika de Russen straffen voor de crisis in Oekraïne. Of Rusland tegenmaatregelen zal nemen, is nog niet bekend.

Marijn Duintjer Tebbens

Nieuwe dag, nieuwe poging. OVSE en team internationale onderzoekers gaan zo opnieuw proberen #MH17 crashsite te bereiken. marijndt (@marijndt) July 29, 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl