NOS NieuwsAangepast

Boks! gezonder dan handen schudden

Bal je hand tot een vuist, steek hem voor je uit naar degene die je wil groeten. Als die jonger is dan 30 zit je veilig. Boks!

.

Het is niet alleen cooler dan handen schudden, maar ook een stuk hygiënischer. Dat hebben onderzoekers uit Wales ontdekt. Er worden vele malen minder bacteriën overgedragen.

Tijdens het onderzoek groetten de onderzoekers elkaar met handschoenen. De ene had daar bacteriën op gesmeerd, de ander was steriel. Ze schudden elkaar de hand, gaven high-fives en maakten een boks. Na afloop bleek de boks veel hygiënischer.

.

Volgens de onderzoekers komt dat omdat er minder fysiek contact is. Waar je bij een high-five of een handdruk de hele handpalm gebruikt, raken bij een boks alleen de knokkels elkaar. Het onderzoek is gepubliceerd in the American Journal of Infection Control.

Motorrijders en boksers

De boks is ontstaan in de jaren '40. Motorrijders in Amerika vonden het praktischer elkaar tijdens het rijden kort te begroeten met een boks in plaats van met een handdruk, die toch meer hand-oog coördinatie vergt. De naam komt uit het boksen, waar de sporters dankzij hun enorme handschoenen niet in staat zijn een ferme handdruk te geven.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl