NOS NieuwsAangepast

NSFW: met de billen bloot voor IDF

De Facebookpagina Standing With IDF kreeg in een aantal dagen duizenden likes. Omdat mensen het Israëlische leger steunen, maar misschien nog meer vanwege de pikante kiekjes. Om hun steun aan het leger te betuigen posten vrouwen daar namelijk foto's van borsten, billen en buiken. Versierd met hartjes en de letters IDF.

(Half)naakt

Deze omslagfoto is van de nieuwe pagina. Facebook haalde de eerste pagina offline. De likes lopen opnieuw op, maar verspreiden zich over verschillende pagina's met dezelfde naam. En dezelfde inhoud: zo'n vier Facebookpagina's staan vol met (half)naakte vrouwen.

De letters van het leger met daarbij een hartje is het meest te zien. Maar er worden ook andere varianten uitgeprobeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

Reactie

Het zal niet onverwacht zijn dat de foto's vele reacties oproepen. Tegenstanders schromen niet om furieuze comments bij de foto's te plaatsen. Dat varieert van het plaatsen van anti-Israël plaatjes, tot het schelden met hoer of slet. Pro-Israëli reageren enthousiast. "Zelfs de ergste pro-Palestijnen moeten voor Israël zijn, na het zien van deze foto! Goed gedaan", was een reactie op deze foto.

Ook op Twitter zijn sommige reacties niet mals.

Disgusted by sexualization of #Gaza#Israel conflict. Report this group now! http://t.co/WVO1H4Y3JZ#WarIsntSexypic.twitter.com/ARsJnIsDaG ? tamar meishar (@TSMeishar) 24 juli 2014

Facebook

De eerste pagina van Standing With IDF is dus al verwijderd. Ook de mannelijke variant is niet meer te vinden. Maar nieuwe pagina's schieten als paddenstoelen uit de grond: met het verwijderen van deze naaktfoto's is Facebook nog wel even zoet.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl