NOS NieuwsAangepast

Batman gluurt onder rokjes: vrouwen boos

De wereldberoemde stripbeurs Comic-Con staat niet alleen bekend om extravagante outfits, maar inmiddels ook om het gemakkelijk betasten, stalken of ongewenst fotograferen van vrouwelijk bezoekers. Een aantal vrouwen vindt dat er afgelopen week in San Diego niet genoeg werd gedaan om 'creeping at a con' tegen te gaan.

Bezoekster van Comic-Con in San Diego is verkleed als Catwoman - ANP

Petitie

Op Comic-Con mag iedereen zich verkleden als zijn of haar favoriete stripheld en dan kan je als vrouw niet heen om een strak, sexy of latex pakje. Al dat vrouwelijk schoon maakt het voor de heren kennelijk niet makkelijk. Maar: "verkleed zijn betekent geen toestemming voor aanrakingen of andere intimiteiten", vinden de vrouwen. Zo is bijvoorbeeld 'upskirting' al een veelgebruikt begrip: proberen onder een rok van een vrouw te gluren.

Drie vrouwen uit Philadelphia startten een petitie. Ze proberen hiermee de organisatoren duidelijk maken dat ze iets moeten doen aan het ongemakkelijke gevoel van vrouwelijke bezoekers. Een auteur weigert zelfs zijn werk beschikbaar te stellen op de beurs. Hij wil eerst dat Comic-Con een duidelijk standpunt inneemt.

.

Zero tolerance

Het is niet zo dat Comic-Con helemaal niets aan de seksuele intimidatie doet. Voordat de beurs in San Diego begon, stuurde de organisatie alle deelnemers een email, met daarin het anti-intimidatiebeleid, meldt NBC Bay Area.

Eerder dit jaar was de beurs in Seattle, waar ze met onderstaande poster probeerde duidelijk te maken dat het niet getolereerd wordt

Celebs op Comic-Con

Dat andere bezoekers niet kunnen zien wie je bent, kan dus voor sommige bezoekers vervelende gevolgen hebben. Maar het heeft natuurlijk ook zo z'n voordelen. Celebrity's zoals Peter Jackson, Daniel Radcliffe en Jack Black konden onherkenbaar de beurs bezoeken. Extra leuk: hun onthulling op Twitter of Facebook bij thuiskomst.

Daniel Radcliffe showed up to Comic Con in a Spider-Man outfit. pic.twitter.com/UpOVFCIu3q Hogwarts Logic (@HogwartsLogic) July 27, 2014

Jack Black can't hide at #ComicCon ... is it because of his gut? http://t.co/9fk90ku5Kz pic.twitter.com/3636m2ZoC4 TMZ (@TMZ) July 25, 2014

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl