NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 28 juli

Grens dicht vanwege ebola-virus Een aantal grenzen van Liberia is dicht vanwege het dodelijke ebola-virus. Alleen een aantal grote grensovergangen en vliegvelden blijven open; op die plekken zijn er wel extra medische controles. Ook mogen er in het land geen grote groepen mensen bij elkaar komen vanwege het extreem besmettelijke virus. Meer dan duizend mensen in Liberia, Guinee, Sierra Leone en Nigeria zijn al besmet.

Timmermans weer in Oekraïne Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is weer in Oekraïne om samen met zijn Australische collega Julie Bishop te praten met het Oekraïense parlement. Uiteraard gaat het over de situatie op de rampplek van vlucht MH17, waar onderzoekers tot nu toe moeilijk bij kunnen komen. Bij aankomst in Kiev is Timmermans nog even langs de bloemenzee geweest bij de Nederlandse ambassade.

"Bestand Israël en Gaza" De VN-Veiligheidsraad wil een gevechtspauze in Israël en Gaza. De twee partijen werden het gisteren zelf niet eens over een staakt-het-vuren. De VN-Veiligheidsraad maakt zich ernstige zorgen over de verslechtering van de situatie en wil dat er ruimte gegeven wordt aan humanitaire hulp.

Bliksem raakt dertien mensen tegelijk Volgens getuigen kwam het noodweer uit het niets op Venice Beach, een strand in Los Angeles. De bliksem raakte dertien mensen tegelijk, waarbij zeker acht gewonden vielen. Een slachtoffer overleed in het ziekenhuis, een ander is er slecht aan toe. Volgens lokale media is een van de slachtoffers 15 jaar oud.

Kamercommissies praten over MH17 In Den Haag praten vandaag de Kamercommissies van Buitenlandse Zaken, Defensie en Veiligheid en Justitie over de missie in Oekraïne. Ook is er een bijeenkomst voor alle landen die betrokken zijn bij de vliegramp. In de loop van de middag geven de landen een gezamenlijke verklaring uit.

Volg correspondent Gert-Jan Dennekamp die in Kiev is:

Tweets by @gjdennekamp !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Vooral in het midden en zuiden van het land is het bewolkt, met af en toe regen. In het noorden is het gelukkig droger. Het wordt zo'n 22 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl