NOS NieuwsAangepast

"Usain Bolt, wat vind jij van Gaza?"

Afgelopen week zijn in Glasgow de Commonwealth Games begonnen. Ook de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt doet mee. Gisteren zat hij op een persconferentie klaar om vragen over zijn aankomende sprint te beantwoorden, maar in plaats daarvan kreeg hij hele andere vragen op zijn bord.

Zo vroeg een van de journalisten Bolt naar zijn mening over het conflict in de Gazastrook: "Wat vind jij, als man van de wereld, van het conflict tussen Israël en Palestina?"

Bolt zei dat hij te weinig van de situatie afwist om antwoord te kunnen geven.

Commonwealth Games

De Commonwealth Games worden net als de Olympische Spelen elke vier jaar gehouden. Alle landen die zijn verenigd in de Commonwealth (een verbond van landen, vooral oude koloniën van Groot-Brittannië), doen aan de spelen mee. In totaal zijn dat zo'n 4500 tot 5000 atleten. Onder wie dus Usain Bolt.

Na de vraag over Israël en Palestina vroeg een journalist wat Bolt zijn favoriete voetbalteam was tijdens het afgelopen WK-voetbal. Dit blijkt Argentinië te zijn. Ook werd gevraagd of hij wel écht in Glasgow was om te rennen.

"Ja, ik ben hier om te rennen", antwoordde Bolt. "Ik zou niet weten waarom ik anders helemaal Glasgow zou zijn afgereisd."

Schotse onafhankelijkheid

Daarna werd Bolt zijn kennis over de onafhankelijkheid van Schotland getest. "Wat is je mening over het aankomende onafhankelijkheidsreferendum van Schotland?" De gezichtsuitdrukking van Bolt na het horen van deze vraag spreekt boekdelen.

Schots rokje

Als klap op de vuurpijl vroeg iemand aan Bolt of hij ooit een kilt (een Schotse geruiten rok) had gedragen, en of hij van plan was om dit binnenkort te gaan doen.

De snelste man ter wereld wist niet hoe snel hij weg moest komen.

Bekijk hier de persconferentie:

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl