NOS NieuwsAangepast

Kajakkers per ongeluk op landingsbaan JFK

Twee Amerikaanse jongens besloten 's nachts te gaan kajakken, maar kwamen pas de volgend ochtend met een flinke omweg weer thuis. Tijdens het kajakken sloegen ze om, verloren twee peddels en gingen met de overgebleven peddel op zoek naar het dichtstbijzijnde stukje land. Dat stukje land bleek te horen bij JFK international airport in New York.

De jongens van 21 belandden met kano en al in een moerassig vijvertje naast landingsbaan 4. Het beveiligingssysteem van 300 miljoen dollar kon ze niet tegenhouden. Dat schrijft the New York Post.

Het water bij JFK airport | Flickr / The West End / CC By Nc Nd

Beveiliging

De grondbeveiliging van het vliegveld bestaat onder andere uit camera's, hekken en bewegingssensoren. Overdag was er ook altijd controle vanaf het water, maar wegens bezuinigingen is die vorig jaar geschrapt.

Werknemers van JFK vonden de jongens zaterdagnacht in het moeras. Ze zijn overgedragen aan de politie, waar ze een dagvaarding hebben kregen. Daarna mochten ze vertrekken. De twee moeten later voor de rechter verschijnen.

Niet de eerste keer

Afgelopen maand werd er korte tijd weer gepatrouilleerd vanaf het water, nadat een kapitein met zijn boot tegen de lichten van een landingsbaan was gevaren. De man had zijn roer verlaten om mee te doen met een trio, schrijft the New York Post.

Het detectiesysteem van de luchthaven zag in 2012 ook al eens een indringer over het hoofd. Een man liep toen via twee landingsbanen de terminal binnen nadat hij met zijn jetski was gestrand. De benzine was op, en de man besloot richting het licht te zwemmen. Dat licht bleek het einde van een landingsbaan te zijn.

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl