NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 27 juli

Hamas blijft vuren op Israël Hamas blijft Israël onder vuur nemen, omdat ze niet instemmen met de gevechtspauze die Israël gisteravond heeft verlengd. Vannacht sloegen op verschillende plekken raketten in. Bij een van de aanvallen kwam een Israëlische militair om het leven. Als Hamas het staak-het-vuren blijft negeren, zal het Israëlische leger ook weer in actie komen.

Britse vice-premier: geen WK in Rusland En er is opnieuw protest dat Rusland het WK voetbal van 2018 organiseert. Dit keer is het is het de Britse vice-premier Nick Clegg die vindt dat het verboden moet worden. President Poetin moet zo gestraft worden voor wat er op dit moment in Oekraine gebeurt. "Hoeveel mensen moeten er nog uit de lucht worden geschoten voordat we zeggen: genoeg is genoeg?", zegt hij in de Britse krant. Eerder riepen politici in Duitsland al op om het WK 2018 te verplaatsen. Wereldvoetbalbond FIFA voelt daar niets voor.

Zweefvlieger in Duitsland omgekomen Een Nederlandse zweefvlieger is omgekomen toen zijn vliegtuig in Duitsland neerstortte. Dat gebeurde op een vliegveld in de deelstaat Nedersaksen. Het vliegtuig crashte volgens de politie vlak na de start. Hulp van reddingswerkers mocht niet baten. Het slachtoffer is een 64-jarige man. Hij had veel ervaring en had zijn eigen zweefvliegtuig meegebracht.

Nederlandse experts naar rampplek Een team van zo'n dertig Nederlandse forensische experts komen vandaag aan op de rampplek in oost-Oekraïne. De OVSE heeft daar met de pro-Russische rebellen afspraken over gemaakt. Volgens de Nederlands coördinator terrorismebestrijding is het veilig genoeg op de rampplek.

Knuffels naar kazerne in Hilversum Rijkswaterstaat verzamelt vandaag de knuffels die mensen naar de rouwwagens met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne hebben gegooid. Ze zullen naar de kazerne in Hilversum worden gebracht, waar ook de identificatie van de slachtoffers plaatsvind. Gisteren kwamen de voorlopig laatste kisten met lichamen in Nederland aan.

Volg correspondent David Jan Godfroid die in Donetsk is:

2 tv-ploegen vanochtend uit rampgebied weggestuurd door separatisten, CBC en Al Jazeera. Er zouden Oekraiense tanks zijn gesignaleerd David Jan Godfroid (@djmoskou) 27 juli 2014

Eerst nog kans op mist. Later vandaag buien, mogelijk met onweer. Het wordt 22 tot 25 graden. Morgen is het bewolkt en vallen vooral in het midden en zuiden enkele regen- en onweersbuien. Dan wordt het 22 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl