NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 26 juli

Gevechtspauze in Gazastrook Israël en Hamas zijn het eens over een twaalf uur durende gevechtspauze die vanochtend ingaat. Dat heeft het Israëlische leger bevestigd. Het leger zegt dat het opsporen en uitschakelen van tunnels in de Gazastrook gedurende die periode wel doorgaat. Als militairen of Israëlische burgers worden aangevallen zal het leger reageren.

Geen vliegtuigen tussen Aruba en Venezuela Vliegtuigen uit Aruba mogen niet meer in Venezuela landen. Venezuela weigert de toestellen toe te laten uit protest tegen de arrestatie van een hoge Venezolaan. De man is een hoge militair en was een vertrouweling van oud-president Chavez. Aruba hield hem op verzoek van de Verenigde Staten aan. De man wordt verdacht van drugshandel.

Vervuild vlees niet gevaarlijk Consumenten die vlees eten dat vervuild is met het antibioticum furazolidon lopen geen gezondheidsrisico's. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer. Dinsdag werd bekend dat een veevoederproducent in Lopik de deuren tijdelijk moest sluiten omdat het bedrijf het verboden antibioticum door het voer had gemengd. Vlees van kalveren en varkens die van het voer aten, is in winkels in Nederland en andere Europese landen terechtgekomen.

Nederlanders op de rampplek, dienstplicht in Israël en de Zwarte Cross

.

Voorlopig laatste vlucht met lichamen Op vliegbasis Eindhoven komen vanmiddag de voorlopig laatste kisten aan met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Twee militaire toestellen met 38 kisten worden rond 16.00 uur in Eindhoven verwacht.

VN wel in Mali In Mali beginnen medewerkers van de VN vandaag met een onderzoek naar de vliegramp van afgelopen donderdag. Onder hen zijn ook Nederlandse experts. Een toestel van Air Algerie stortte in slecht weer met 116 mensen aan boord neer in de woestijn van Mali.

Volg onder anderen correspondent Gert-Jan Dennekamp in Charkov:

Russische Life News: Nederland wil speciale troepen inzetten om leider van #Donetsk rebellen #Strelkov op te pakken. Gert-Jan Dennekamp (@gjdennekamp) 26 juli 2014

Vandaag breekt de zon af en toe door, maar de kans op buien blijft. Vooral in het zuidoosten kan het onweren. Bij een zwakke noordenwind wordt het tussen de 22 tot 25 graden bi Morgen verandert er weinig. Er is wat zon, er vallen enkele buien en lokaal wordt het 25 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl