NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 24 juli

Voice recorder in goede staat De cockpit voice recorder van vlucht MH17 is in goede staat, zegt de VN-luchtvaartorganisatie ICAO. De andere zwarte doos, de flight data recorder, wordt nog onderzocht. De ICAO helpt Nederland en Oekraïne met het onderzoek naar de vliegtuigramp.

Vliegende tiener overleden bij recordpoging Een Amerikaanse tiener is omgekomen tijdens een poging om als jongste de wereld rond te vliegen. Zijn eenmotorige vliegtuigje stortte gisteren in de Grote Oceaan. De vader van de jongen was ook aan boord, zijn lichaam is nog niet gevonden. De 17-jarige Haris Suleman uit de staat Indiana was al op zijn achtste verslaafd aan vliegen en nam geregeld met zijn vader plaats achter de stuurknuppel.

Amerikanen vliegen weer naar Israël Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen mogen weer landen in Israël. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod per direct opgeheven. Er mocht sinds dinsdag niet meer gevlogen worden op Ben Gurion bij Tel Aviv. Toen kwam een Palestijnse raket op anderhalve kilometer van het vliegveld neer. Gisteren werd het verbod nog met 24 uur verlengd. KLM en Easyjet schrapten ook vluchten naar Tel Aviv.

De dag van nationale rouw

.

Rouwstoet vandaag nog langer Vandaag komen weer twee vrachtvliegtuigen uit Charkov aan in Eindhoven. Ze hebben 74 kisten bij zich. Die worden op dezelfde manier naar Hilversum gereden. De rouwstoet is dus bijna twee keer zo lang.

Kabinet spreekt over politiemissie De ministerraad heeft naar verluidt gisteravond gesproken over de bewapende missie die de onderzoekers in het rampgebied in Oekraïne moet beschermen. Nederland bereidt met Australië daarover een VN-resolutie voor. Minister Timmermans reist vandaag met zijn Australische collega Bishop naar Oekraïne; vermoedelijk zullen ze het onderwerp ook daar ter sprake brengen.

Volg onder anderen correspondent Gert-Jan Dennekamp in Charkov:

Hotel Park Inn, Donetsk pic.twitter.com/3Pa0Zxu9ZW David Jan Godfroid (@djmoskou) 23 juli 2014

Veel zon vandaag, maar in het oosten is er vanmiddag en vanavond kans op een bui. Het wordt maximaal 28 graden. Morgen en in het weekend meer bewolking en in het hele land kans op buien, misschien ook met onweer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl