NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 21 juli

Timmermans zoekt steun Minister Timmermans is aangekomen in New York voor een bezoek aan de Verenigde Naties. Hij probeert daar zoveel mogelijk landen ervan te overtuigen dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de vliegramp in Oekraïne.

Poetin op tv: alles doen voor experts Gisteravond heeft de Russische president Poetin een toespraak op tv gegeven waarin hij zei dat de onderzoekers alle toegang moeten krijgen. Ook zat hij aan de telefoon met premier Rutte, maar ook de premiers van Engeland en Australië. Hij probeert de schade te beperken, zegt onze correspondent in Moskou. Poetin heeft verder toegezegd ervoor te zorgen dat de trein met lichamen van slachtoffers van de ramp kan vertrekken.

V-raad wil wapenstilstand in Gaza De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. Dat is de uitkomst van spoedberaad in New York, afgelopen nacht. De raad heeft ook zijn zorgen uitgesproken over het oplopende aantal slachtoffers bij het conflict tussen Israël en Hamas. De spoedzitting was aangevraagd door Jordanië, op aandringen van de Palestijnse president Abbas.

Forensisch experts in Charkov In Charkov, in Oost-Oekraïne, is een groep met Nederlandse forensisch experts aangekomen. Ze zetten daar een centrum op om het vervoer en de identificatie van de slachtoffers te regelen. Het vliegtuig met experts vertrok gisteravond vanuit Eindhoven.

Volg correspondent David Jan Godfroid in Oekraïne:

MH17 pic.twitter.com/sNEdnqyqos David Jan Godfroid (@djmoskou) 20 juli 2014

Wisselvallig, met verspreid over het land buien, soms met onweer. Af en toe schijnt de zon en het wordt 22 tot 26 graden. Morgen blijft het nagenoeg droog en is er meer zon.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl