NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 20 juli

"Akkoord over rampplek"

De Oekraïense vicepremier Vladimir Groisman zegt dat er een akkoord is met de rebellen over het vervoer van de lichamen op de rampplek van vlucht MH17. Oekraïense onderzoekers mogen de lichamen in koelwagens wegbrengen, onder het toeziend oog van waarnemers van OVSE. Nederlandse onderzoekers komen vermoedelijk deze ochtend aan in het rampgebied.

Ondertussen beschuldigt de regering van Oekraïne Rusland ervan dat ze overtuigend bewijs hebben dat de Russen een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het neerschieten van het vliegtuig van Malaysia Airlines .

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk bijgepraat worden over de ramp met MH17. Waarschijnlijk komt er morgenochtend een openbare briefing van de commissie Buitenlandse Zaken. Minister Timmermans is vannacht teruggekomen uit Oekraïne.

Israël breidt grondoffensief uit

Israël breidt het grondoffensief in de Gazastrook nog verder uit. Sinds donderdag zijn er al duizend militairen in Gaza. Daar komt volgens plaatselijke media nog een groot aantal bij, hoeveel precies is niet duidelijk. Tot nu toe vielen aan Israëlische kant zeven doden: vijf militairen en twee burgers. Al 345 Palestijnen zijn omgekomen bij het offensief, onder hen zijn veel kinderen.

17,5 miljard voor weduwe kettingroker

Een weduwe van een Amerikaanse kettingroker krijgt 23,6 miljard dollar, zo'n 17,5 miljard euro. Het is de grootste schadevergoeding ooit. Een rechtbank legde sigarettenfabrikant RJ Reynolds die schadevergoeding op. De weduwe beschuldigt de fabrikant ervan niet genoeg gewaarschuwd te hebben voor de effecten van roken op de gezondheid.

Tour de France: sprinters aan zet

In de Tour de France zijn vandaag de sprinters aan zet. Tenminste, dat ligt voor de hand in in de 222 kilometer lange rit, die in Tallard begint op 610 meter hoogte en in Nîmes eindigt op 50 meter boven de zeespiegel. De etappe start vandaag om 14.10 uur en is live te zien via NOS.nl en Nederland 1.

Op de rampplek van MH17 zijn nog steeds geen buitenlandse onderzoekers aangekomen. Maar journalisten al wel. In dit artikel vind je een aantal journalisten die in het rampgebied zijn.

Lorries driven by separatist militiamen took dozens of bodies of #MH17 passengers to undisclosed location #Ukraine pic.twitter.com/fovtq9JTXE Bojan Pancevski (@bopanc) 19 juli 2014

In het westen en zuiden is er kans op onweer. Het wordt maximaal een graad of 23 in het westen van het land. In het noorden en oosten kan het kwik oplopen tot 30 graden, maar dat daalt zodra het onweer die gebieden bereikt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl