NOS NieuwsAangepast

Keert de rust terug in de Gazastrook?

Een Israëlische soldaat aan het bidden naast een voorraad munitie. In Israël geldt de dienstplicht. Sommige Israëliërs weigeren dienst, zoals Nathan, die het niet eens is met het beleid van zijn land. | ANP

De wapenstilstand van vandaag is afgelopen, maar er zou een nieuw staakt-het-vuren zijn afgesproken, eentje voor onbepaalde tijd. Dat meldt Reuters op basis van een Israëlische bron, maar het is niet officieel bevestigd. Hamas heeft ook nog niet gereageerd.

Het bestand moet morgen om 05.00 uur (Nederlandse tijd) ingaan.

Het staakt-het-vuren van vandaag liep tot 14.00 uur. Sinds vanochtend 09.00 uur is er nauwelijks geschoten tussen beide partijen, om mensen in de Gazastrook water, voedsel en andere hulp te kunnen geven. Maar volgens het Israëlische leger heeft Hamas toch twee raketten afgevuurd.

De wapenstilstand van vandaag was afgedwongen door de VN. Vannacht gingen de beschietingen over en weer gewoon door.

Rouwende Palestijnen dragen de lichamen van vier gedode jongens. De jongens werden gedood door een Israëlische granaat toen ze op het strand voetbalden. | ANP

Granaat

De vijf uur rust werd gebruikt om goederen naar de Gazastrook te brengen. Veel Palestijnen zitten al dagen opgesloten in hun huizen. Ze hebben water nodig, voedsel en bijvoorbeeld medicijnen.

Sinds het conflict op 8 juli oplaaide, zijn 227 Palestijnen omgekomen. Aan Israëlische kant is één militair omgekomen. Gisteren kwamen vier Palestijnse jongens van tussen de 9 en 11 jaar om het leven. Ze waren aan het voetballen op een strand, toen ze werden geraakt door een granaat.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl