NOS NieuwsAangepast

"Politie raakt 175.000 euro kwijt"

De politie is 175.000 euro kwijtgeraakt bij een drugsoperatie. De Telegraaf schrijft dat. Het geld was bedoeld om xtc te kopen in een drugsdeal. Zo hoopte de politie de drugshandelaars in de kraag te vatten. Dat lukte, maar het geld is spoorloos verdwenen.

Afgelopen voorjaar sprak de politie met de drugsdealers af bij een Van der Valk-hotel langs de A1 bij Apeldoorn. Ze stuurden twee Portugese rechercheurs undercover naar het hotel met een koffer met ruim 200.000 euro. Daarmee zouden ze 280.000 xtc-pillen 'kopen'.

Undercover zonder koffer

De operatie verliep voorspoedig en zeven verdachten werden opgepakt. Maar de koffer was nergens te vinden, en dat terwijl die was uitgerust met een speciale peilzender. Daarmee kan de politie live kijken waar de koffer is.

Peilzender of niet, na de actie was de koffer kwijt. Niemand weet waarom. Eén van de verdachten had een deel van het geld bij zich, maar de politie is nog steeds op zoek naar zo'n 175.000 euro.

De koffer werd wel gevonden, in een café in Twello. Leeg, welteverstaan. De opgepakte verdachten zijn uiteindelijk niet vervolgd voor witwassen, en dat was justitie wel van plan. De advocaat van één van de verdachten vermoedt dat ze niet vervolgd worden om pijnlijke vragen van de rechtbank te vermijden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl