NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 17 juli

Tijdelijk staakt-het-vuren Hamas en Israël

Ook Hamas is akkoord gegaan met een tijdelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. Vandaag om 09.00 uur Nederlandse tijd moeten de beschietingen vijf uur lang stoppen. Die tijd is bedoeld om hulpgoederen en medicijnen naar de Gazastrook te brengen. Israël ging gisteren al akkoord met een staakt-het-vuren.

EU-top levert alleen sancties op

Europese topfuncties zijn nog niet verdeeld op de EU-top die vannacht afliep. Dat was wel de bedoeling, maar de regeringsleiders kwamen er niet uit (meer hier). Wel lukte het om extra strafmaatregelen te treffen tegen Rusland, dat volgens de EU niet genoeg doet tegen de pro-Russische sepetaristen in Oost-Oekraïne. Ook de VS trof sancties.

Nederlander in Australië moet schadevergoeding betalen

Een Nederlandse zakenman die in Nieuw Zeeland een aanrijding veroorzaakte, mag vijftien maanden niet rijden en moet een schadevergoeding betalen van 16.000 euro aan de familie van de slachtoffers. De Nederlander negeerde in mei een stopbord en ramde een auto met een echtpaar, hun dochter en een vriendinnetje. De 12-jarige meisjes en de vrouw waren op slag dood, de man raakte zwaargewond. Volgens de advocaat van de Nederlander kan de man zich niets herinneren van het ongeluk, maar accepteert hij wel de schuld.

Justitie op jacht naar criminele bitcoins, Nederland deels verantwoordelijk voor Srebrenica en bewoners weggepest met muziek. In onze uitzending van gisteren:

.

Vandaag kans op matige smog

Het midden van Nederland kan vandaag te maken krijgen met matige smog. Daar waarschuwde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gisteren voor. Mensen die daar last van hebben, kunnen het beste binnen blijven en zware lichamelijke inspanning vermijden.

Vier dagen niet door de Coentunnel

De Coentunnel is tot maandagochtend gesloten. Gisteren ging de tunnel bij Amsterdam dicht wegens werkzaamheden. De nieuwe tunnel wordt komende dagen aangesloten op de oude.

De dag begint bewolkt, maar vanuit het westen breekt in de loop van de dag de zon door en wordt het warm: maximaal 29 graden. Morgen en zaterdag schiet de temperatuur naar boven de 30 graden. Zondag is het iets koeler maar het blijft zomers.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl