NOS NieuwsAangepast

Toeristen slachtoffer bij drugsafrekening Curaçao

Op de internationale luchthaven van Curaçao is een schietpartij geweest. Daarbij zijn twee doden en zeven gewonden gevallen. Het gaat waarschijnlijk om een afrekening tussen twee drugsbendes, No Limit Soldiers en Buena Vista.

Op het parkeerterrein voor de aankomsthal werd geschoten met een automatisch wapen.

Leden van de bende van Buena Vista stonden leden van No Limit Soldiers op te wachten die met een vlucht van Air Berlin uit Duitsland waren aangekomen. De toeristen kwamen ook aan uit Berlijn. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

No Limit Soldiers

De bende No Limit Soldiers wordt ook in verband gebracht met de moord vorig jaar op politicus Helmin Wiels.

Het aantal drugsmoorden op Curaçao is het afgelopen jaar flink toegenomen. "De teller staat dit jaar op tien of elf", zegt correspondent Dick Drayer. "Vergeleken met drie vorig jaar." En dat zou te maken kunnen hebben met het onderzoek naar de moord op Wiels. Twee leden van No Limit Soldiers zitten in Nederland in de gevangenis.

"De bende wordt nogal overhoop gehaald door het onderzoek, men begint een beetje zenuwachtig te worden", aldus Drayer. "Een aantal van de liquidaties kunnen gelieerd worden aan die bende." Er zou ook een connectie zijn met de moord op topcrimineel Gwenette Martha in Amsterdam eerder dit jaar.

Doorvoerhaven

"Drugs is een koninkrijksprobleem, zeggen ze hier. De consumptie is in Nederland, Curaçao is slechts een doorvoerhaven van Zuid-Amerika en Nederland."

De slachtoffers van de liquidatie landden met Air Berlin. Dat noemen ze op het eiland al 'Droga Express'. David (@DavidvUnen) 16 juli 2014

Voor Curaçao is het in ieder geval geen goede reclame. "Tot nu toe vielen de slachtoffers in het milieu zelf, er waren geen toeristen bij betrokken."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl