NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 16 juli

Twee doden bij schietpartij Curaçao Op de internationale luchthaven van Curaçao is een schietpartij geweest, waarbij zeker twee doden en zeven gewonden zijn gevallen. Op de parkeerplaats voor de aankomsthal werd het vuur geopend met een automatisch wapen. Volgens lokale media was het een afrekening tussen twee drugsbendes, maar er zouden ook toeristen gewond zijn geraakt.

Apple en IBM gaan samenwerken De Amerikaanse technologiereuzen Apple en IBM gaan samenwerken. Ze gaan samen mobiele apparaten en apps voor de zakelijke markt verkopen. Apple hoopt door de overeenkomst meer voet aan de grond te krijgen bij zakelijke gebruikers. De iPhone en iPad zijn nu vooral populair bij particulieren.

Doden door orkaan Filipijnen In de Filipijnen zijn zeker tien mensen omgekomen door de orkaan Rammasun. Ze werden geraakt door rondvliegend puin of kwamen onder omgewaaide elektriciteitsmasten terecht. Ongeveer 150.000 mensen zijn geëvacueerd. Op de oostelijke eilanden heeft de orkaan een spoor van vernieling achtergelaten. Bomen en elektriciteitsmasten liggen op straat. Veel huishoudens hebben geen elektriciteit meer.

'Overhitting' op huizenmarkt dreigt in Amsterdam, toeristische reizen naar Israël geschrapt en Japan nog niet klaar voor de vagina:

.

Meldpunt homovoorlichting op scholen Alle basis- en middelbare scholen zijn sinds anderhalf jaar verplicht om voorlichting over homoseksualiteit te geven. Maar dat gebeurt volgens homobelangenvereniging Expreszo op veel scholen niet goed genoeg, of zelfs helemaal niet. En daarom openen ze vandaag een meldpunt. Volgend jaar gaat de onderwijsinspectie onderzoek doen naar voorlichting over homoseksualiteit op scholen.

Rechtbank Zweden over opsporingsbevel Assange Een rechtbank in Zweden buigt zich vandaag over het internationaal opsporingsbevel tegen Wikileaks-oprichter Julian Assange. Er bestaat een kans dat Zweden het opsporingsbevel moet intrekken. Assange zit al twee jaar in de ambassade van Ecuador in Londen. In Zweden loopt een verkrachtingszaak tegen hem. Volgens Assange is dit niet meer dan een lastercampagne; Zweden zou hem alleen willen arresteren om hem daarna uit te leveren aan de Verenigde Staten.

Een lekker zomers dagje met veel zon en 25 graden. Alleen in het zuidoosten kan nog een bui vallen. Morgen en vrijdag wordt het nog warmer, vanaf zaterdag is er wel kans op onweer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl