NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 15 juli

Hamas wijst wapenstilstand af Komt er een staakt-het-vuren in Israël en de Gazastrook? De Palestijnse organisatie Hamas heeft er sceptisch op gereageerd. Egypte kwam met het voorstel voor een wapenstilstand. Het is ook nog niet duidelijk hoe Israël er over denkt, het kabinet vergadert er vanochtend over.

Plasterk geeft niet toe De ruzie tussen Nederland en Aruba is voorlopig nog niet opgelost. De premier van Aruba is boos op Nederland, omdat Den Haag de begroting van het eiland niet goedkeurt. Want de financiën zijn niet op orde. Uit protest is de Arubaanse premier Eman sinds dit weekend in hongerstaking. Maar minister Plasterk van Koninkrijksrelaties geeft niet toe: "Het gaat over de begroting van dit jaar en er wordt maar geld uitgegeven. Dat kan niet zo blijven."

Douane LA stuit op gevaarlijke slakken Op het vliegveld van Los Angeles heeft de douane 67 Afrikaanse reuzenslakken onderschept. Die beesten zijn een delicatesse in West Afrika, maar mogen de VS niet in. De slak kan parasieten met zich meedragen die ziektes als hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken. Na de vondst zijn de slakken verbrand. Er wordt nog onderzocht voor wie ze waren en wat die er mee wilden doen.

Customs inspectors at LAX intercept baskets containing dozens of live giant African snails. http://t.co/wy0b7mpmsw pic.twitter.com/rNAI3NBUfl NBC Bay Area (@nbcbayarea) 15 juli 2014

Gaan homo's massaal preventief aan de HIV-remmers? En wat moeten we nu Contador uit de Tour ligt?

.

Nijmeegse Vierdaagse begonnen In Nijmegen zijn de eerste lopers begonnen aan de 98ste Vierdaagse. De deelnemers die 50 kilometer lopen, gingen om 04.00 uur van start. Ruim 43.000 wandelaars zullen tot en met vrijdag dagelijks 30, 40 of 50 kilometer in en om Nijmegen lopen. Onder hen zijn 5000 militairen uit 29 landen.

Correspondent Monique van Hoogstraten is in Israël. Volg haar voor de laatste updates over een mogelijk staakt-het-vuren:

Israel's security cabinet meets to discuss Egyptian cease-fire proposal http://t.co/tAr9yyp681 pic.twitter.com/LM8Sk166Wi Haaretz.com (@haaretzcom) 15 juli 2014

Van tijd tot tijd zon, maar er trekken ook wolken over en er kan een bui vallen. Het wordt 22 graden. Morgen wordt het al wat warmer en is er veel zon. Later in de week wordt het tropisch warm.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl