NOS NieuwsAangepast

De streaker die z'n actie aankondigde

Het WK zit erop: 36 dagen, 64 wedstrijden en 171 doelpunten. Gisteren wonnen de Duitsers in de verlenging van het Argentinië van Messi. Pas in de 113de minuut knalde Mario Götze de winnende treffer binnen. Duitsland gek, Argentinië druipt af. Twee jaar wachten op het Europees kampioenschap, nog vier jaar op het volgende Wereldkampioenschap.

..

Duitsland

Op de Fanmeile bij de Brandenburger Tor in Berlijn barstte een luid gejuich los toen Mario Götze scoorde. Op het grote scherm was Bondskanselier Merkel te zien die in het stadion in Rio de Janeiro een smile van oor tot oor op haar gezicht had.

.

Rubberkogels

In Argentinië was 't een stukje minder gezellig. Daar bekogelden beteuterde supporters de politie met stenen. Die moest op hun beurt ingrijpen met waterkanonnen en rubberkogels. Er werden minstens veertig relschoppers gearresteerd.

Maar de meeste Argentijnen vierden gewoon feest. Met hun tweede plaats zijn ze veel verder gekomen dan verwacht. De selectie van de Argentijnen wordt vandaag, met Messi voorop, warm onthaald.

De streaker

In de slotfase van de finale van gisteren moest er gauw worden geschakeld in de regieruimte. Policy als er een streaker op het veld rent. @Vitalyzdtv was tussen de stewards doorgeglipt en rende op Benedikt Höwedes af. Om zulke acties niet te verheerlijken, schakelden de camera's direct weg. Maar er is een filmpje van.

</body></html>

En nu blijkt dat Vitaly Zdorovetskiy - een YouTube-ster die zijn geld verdient met grappen - z'n actie van tevoren aankondigde.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl