NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 14 juli

Duitsland wereldkampioen voetbal Mario Götze heeft de Duitsers de vierde wereldtitel bezorgd. In de finale in Rio de Janeiro werd Argentinië na de verlenging met 1-0 verslagen. Götze maakte in de 113de minuut de enige treffer van de wedstrijd. Op de Fanmeile bij de Branderburger Tor in Berlijn was het groot feest. Inwoners gingen toeterend door de straten en volgens correspondent Wouter Meijer stond het verkeer in het centrum muurvast.

VN: 17.000 ontvluchten Noord-Gaza Ongeveer 17.000 Palestijnen zijn volgens de Verenigde Naties het noorden van de Gazastrook ontvlucht. De vluchtelingen worden door de VN opgevangen in scholen in Gaza die in schuilplaatsen zijn omgetoverd. Israël strooide gisteren boven het gebied in Gaza flyers uit vliegtuigen met de oproep tot evacuatie. Ze waarschuwden dat het gebied opnieuw zou worden gebombardeerd.

"Uitkeringen in Aruba in gevaar" Als Nederland de Arubaanse gouverneur geen toestemming geeft de begroting te ondertekenen, kan Aruba binnenkort geen betalingen meer verrichten. Dat zegt minister-president Mike Eman in een persbericht. Eman is sinds vrijdag in hongerstaking, omdat Nederland geen goedkeuring geeft. Hij zegt dat 'ie zich op die manier solidair verklaart met de bevolking van het eiland.

Volkert voor de rechter Volkert van der Graaf is zijn enkelband nu al zat. Vandaag doet een rechter uitspraak in een kort geding over de voorwaarden waaronder Van der Graaf vrijkwam.

De Costa Concordia gaat weer drijven In 2012 botste het cruiseschip Costa Concordia op een rots voor de Italiaanse kust. Het kapseisde en bleef er tot op de dag van vandaag liggen. Vandaag wordt de boot rechtgetrokken en drijft dan naar zijn laatste rustplaats.

Lokaal nog een beetje mist, maar in het zuiden en zuidwesten geregeld zon vandaag. In de rest van het land meer bewolking en kans op een bui. Het wordt zo'n 21 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl