NOS NieuwsAangepast

Plannen Amerikaanse internetproviders net niet neutraal

Al bijna 650.000 reacties van zowel burgers als bedrijven. Allemaal gericht tegen de plannen van de Amerikaanse Federal Communications Commission. De telecomwaakhond wil ervoor zorgen dat de snelheid en kwaliteit van diensten zoals Netflix of Facebook, in handen ligt van de internetproviders.

Netneutraal

Deze ongelijke behandeling van internetdata mag volgens de Nederlandse wet niet. Netneutraliteit, heet dat. In Amerika is dat nog niet zo geregeld en dat leidt tot een hoop onenigheid over internetvrijheid.

.

'Samen'

Ingewikkelde zaak dus, maar wel is duidelijk dat internetgebruikers er niet beter van worden. En de bedrijven zelf ook niet. De enige die hier blij van worden zijn internetproviders. En laat de voorzitter van de FCC nou net ex-lobbyist zijn voor Amerikaanse providers.

Tom Wheeler, zoals de voorzitter heet, lijkt zich nog niet verdiept te hebben in de inhoud van de reacties op het plan van zijn commissie. Hij wil 'samen' met burgers en bedrijven aan het plan werken en is dan ook trots op de vele reacties die binnen komen.

We've received about 647k #netneutrality comments so far. Keep your input coming -- 1st round of comments wraps up July 15. ? Tom Wheeler (@TomWheelerFCC) 11 juli 2014

Ook onder #netneutrality sturen steeds meer mensen hun kritiek de wereld in. Misschien dat meneer Wheeler dan doorkrijgt dat hij zijn 'coproductie' toch iets moet bijschaven.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl