NOS NieuwsAangepast

Wilde achtervolging met Ubertaxi

Daar zit je dan, in je net bestelde Ubertaxi in Washington DC. Kijkt de chauffeur plots verschrikt achterom en zegt hij: "Sorry, maar ik ga hier nu door rood rijden."

Wat volgt is volgens passagier Ryan Simonetti een wilde achtervolging van de taxi door de politie. Waarbij de chauffeur op hoge snelheid andere auto's rechts en links inhaalt op de snelweg. Uiteindelijk weet de passagier zijn chauffeur tot stoppen te dwingen: "Je gaat nu stoppen, anders sla ik je hoofd in. Als we crashen, crashen we. Dood gaan we zo toch!"

Een rustigere chauffeur van de online taxidienst - ANP

De politie waar de chauffeur zo bang voor was, bleek een taxi-inspecteur. Die wilde controleren of de chauffeur zich wel aan de regels hield. Dat was zo. Waarom de chauffeur dan toch het gaspedaal indrukte blijft een raadsel. Hij werkt niet meer voor Uber.

Thanks everyone for the concern. We're safe. @uber and law enforcement are dealing with it now. ? Ryan W Simonetti (@rwsimonetti) 8 juli 2014

Volgens Simonetti, een toegewijde Ubergebruiker, is het een wijze les voor de taxidienst: "Zo snel groeien en je kwaliteit behouden is een uitdaging." Volgens hem moet het bedrijf kandidaat-chauffeurs grondig controleren.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl