NOS NieuwsAangepast

Raadsel van de dag: Suarez naar Barcelona

Luis Suarez vertrekt van Liverpool naar Barcelona. Daar was voor het WK in Brazilië al sprake van, maar de transfer stond even op losse schroeven na het bijt-incident op het WK tegen Italië. En zo is het raadseltje van de dag geboren:

Suárez naar Barcelona. De club die voor straf niks mag kopen, koopt de speler die voor straf niet mag spelen. Voetballogica. #hap ? Joost de Jong (@holandes26) 11 juli 2014

Wij vroegen het ons ook af. Barcelona kreeg eerder dit jaar een transferverbod, omdat het te jonge spelertjes zou kopen. Maar die schorsing is uitgesteld. Maar dan het tweede deel van het raadseltje: Suarez. De FIFA heeft de voetballer tot oktober geschorst van elke voetbalactiviteit, ook administratief. Maar voor een transfer is blijkbaar een uitzondering gemaakt. "Dat is vooral om Liverpool tegemoet te komen", zegt Mitchell Bathoorn van voetbaladvocaat.nl. De club zou dan te hard worden gestraft voor het bijten van Suarez, terwijl ze hem net weg wilde hebben.

Geen shirtje en teamfoto

Dus mag Suarez z'n koffertje pakken en naar Barcelona voor de medische keuring. Maar dat is dan ook de enige meevaller de voetballer. Zijn shirtje ophalen en contract tekenen in Camp Nou zit er niet in. De Uruguayaan mag zich niet vertonen in het stadion van de Spaanse club. Ook de teamfoto moet hij waarschijnlijk laten schieten.

Meetrainen met de selectie mag ook niet. Tot oktober moeten hij en Barcelona dus iets anders verzinnen om fit te blijven. "Als Suarez een trainer nodig heeft, mag die niet op de loonlijst van Barcelona staan", zegt Bathoorn.

Kassa

De Spanjaarden betalen zo'n 81 miljoen euro aan Liverpool. Maar ook in Nederland gaat de kassa rinkelen. Ajax en Groningen krijgen ook een stukje van de transfersom, omdat Suarez ook bij die clubs heeft gespeeld. Ajax zou volgens Voetbal International ruim 6 miljoen euro krijgen, Groningen ruim 470.000 euro.

Tot slot een allerlaatste probleem op de Nederlandse trapveldjes.

Messi en Neymar en Suarez in een team bij Barca. Kinderen moeten straks drie shirtjes over elkaar heen aantrekken ? Martijn Koning (@MartijnK0ning) 11 juli 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl