NOS NieuwsAangepast

Adembelasting op vliegveld Venezuela

Ademen, we doen het graag. En gelukkig is lucht gratis. Maar daar denken ze in Venezuela anders over. Wie nu aankomt op Maiquetia International Airport, de grootste luchthaven van Venezuela, moet voortaan 127 bolivar betalen. Zo'n 15 euro. Dat schrijft de BBC.

Maiquetia International Airport | AFP

De reden waarom reizigers de belasting moeten betalen is de nieuwe airconditioning op de luchthaven. Deze airco is volgens de luchthaven erg bijzonder. Want naast koude lucht zorgt de installatie ook voor minder bacteriële groei, wat de gezondheid van reiziger moet beschermen. Ook zorgt de airco voor een fris windje en bestrijdt het nare geurtjes. Maar aan al die luxe hangt dus wel een prijskaartje.

Op Twitter wordt gespeculeerd dat de adembelasting ook een gevolg kan zijn van de corruptie in het land, zo meldt de BBC. Ook wordt de noodzaak van de nieuwe airco niet door iedereen begrepen. Zo vraagt een bekende radiopresentator zich af waarom een nieuwe airco nodig is als er geen wc papier op het vliegveld is, de toiletten geen water hebben en overal op het vliegveld zwerfhonden loslopen.

Onrustig

Het is al sinds begin dit jaar erg onrustig in Venezuela. In meerdere steden is geprotesteerd tegen de regering, en de bevolking is boos over de corruptie in het land. De demonstranten willen dat President Maduro opstapt. Ze geven hem de schuld van de slechte economie, het geweld en het neerslaan van protesten.

President Maduro | AFP

De protesten in het land hebben ook gevolgen voor de luchthaven. De socialistische regering van Venezuela heeft al tijden een financieel conflict met veel andere landen. Hierdoor is het aantal vluchten naar Venezuela verminderd, waardoor de luchthaven veel inkomsten misloopt.

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl